“Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerést kapott a Bervina Kft.

Ez a kitüntetés sokat jelent cégünk életében. Minden munkatársunk érzi, hogy munkájának példa értéke van. Ez motiváló erő az új munkatársak számára és növeli a tapasztalt kollégák lojalitását cégünk iránt.

Vevőinkben és üzleti partnereinkben pedig megerősíti a bizalmat, amit mintegy 30 év alatt építettünk egyedi gyártással és folyamatos fejlesztéssel törekedve a speciális vevői igények kielégítésére.

A Díjátadó ünnepségre a gyártó üzemből és az értékesítésről is elkísértek munkatársaim, hogy személyesen is átéljék a kitüntetés ünnepi pillanatait.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a “Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerések átadásán szólalt fel.

A kormány kiemelt feladatának tekinti, hogy tovább növelje a kkv szektor bruttó hazai termékhez (GDP) való hozzájárulásának mértékét, ezért cél, hogy a jelenlegi 55,2 százalékos arányhoz képest 2020-ra a szektor 15-20 százalékkal nagyobb mértékben járuljon hozzá a GDP-hez – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a “Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerések átadásán csütörtökön Budapesten.

A díjátadón a tárcavezető a kkv-k finanszírozása terén az elmúlt időszak eredményei között említette, hogy 2012 őszén jelentősen, 320 milliárd forintról 1200 milliárd forintra emelte a kormány az Eximbank garantált forrásoldali keretét, amellyel lehetővé vált, hogy a bank kiterjessze tevékenységét a hazai beszállítókra, illetve az exportcélú befektetéseket is finanszírozza.

Hozzátette: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kkv-k hitelezésének javítása érdekében indított Növekedési Hitel Programot – amelynek köszönhetően a vállalkozások legfeljebb 2,5 százalékos kedvezményes kamatozású hitelhez juthatnak – pedig mind a piac, mind a bankszektor üdvözölte, a program ezért tovább folytatódik 2000 milliárd forintos keretösszeggel. A kkv-k finanszírozási helyzetét tovább segítheti, hogy a kormányzat erősíteni kívánja a refinanszírozási hitelprogramokat, garanciaprogramokat és a Széchenyi Kártya Programot.

A “Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerést Varga Mihály kezdeményezésére, az NGM szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában adják át. Októberben “A hónap beruházója” elismerést a Continental Automotive Hungary Kft. képviseletében Rábai Dániel ügyvezető igazgató, “A hónap kis- és középvállalkozása” díjat a Bervina Kft. ügyvezető igazgatójaként Bernáth Ágota, a Thermoflash Kft. által elnyert “A hónap induló vállalkozása” címet pedig Székely Sándor feltaláló vehette át.

A “Díj a sikeres vállalkozásokért” célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak Magyarország versenyképességének fokozásához, és példaként szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához – közölte a tárca.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X