Fóliahúzó szalag

Fóliahúzó szalag gyártás Magyarországon

Fóliahevedert, más szóval fóliahúzó szalagot Magyarországon egy cég gyárt, a Bervina Kft. Az 1982-ben alakult, 25 fővel dolgozó cég az ország egyik legrégebbi családi vállalkozása.

Hajtástechnikai termékek gyártását végzi saját szabadalom alapján. A helikális tengelykapcsolók és szorítóhüvelyek mellett a leggyorsabban fejlődő üzletága a lehúzó heveder gyártás.

Valamennyi termékét termelő berendezésekben használják gyárakban. A hazai vevők közül a Marsh Magyarország, a Fornetti, a Nestlé, a Mogyi, az Intersnack a legnagyobb vevői ennek a terméknek.

Ha bemegyünk egy élelmiszer boltba, látjuk, hogy a termékek nagy részét zacskóba csomagolva árulják. Ahol valamit zacskóba csomagolnak, ott szükség  van a fóliahúzó szalagra, amely egy fogazott hajtószíj valamilyen bevonattal.  A bevonatra azért van szükség, hogy az jobban tapadjon a fóliához, amiből a zacskót gyártják. A fogazott hajtószíj keménysége 90 ShA, a bevonaté 35-45 ShA. A  fóliahúzó szalagot párban használják a fólia két szélén. A szinkronhajtásnak pont akkora fóliát kell lehúzni, amely egy zacskó elkészítéséhez szükséges. Ha lehúzta a fóliát, a csomagológép összeragasztja a zacskót, megtölti valamilyen árucikkel, lezárja, majd jöhet a következő zacskó, percenként több tíz darab.

Szerencsére nagyon sok mindent csomagolnak zacskóba és a lehúzó szalag idővel elkopik, nagyjából egy év alatt és venni kell másikat.

Ez igaz az egész világra.

A Bervina Kft több mint 60 országba exportálja a lehúzó hevedereket. Több tízezer darab fogy belőle évente. Legfontosabb piacai: Olaszország, Hollandia, Németország, USA, szinte az összes Kelet-Európai ország. Van piaca Észak-Afrikában. Leggyorsabban az Ázsiai piacon terjeszkedik, ahol több mint 20 állandó partnere van.

Ha szüksége van lehúzó szalagra, vegye a gyártótól!

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X