·         A kedvezményezett neve: BERVINA Hajtástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

·         A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00053

·         A fejlesztés tárgya, célja: Hajtástechnikai innovációs termékek Európa élvonalában

·         A szerződött támogatás összege: 142 773 525 Ft

·         A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.03.21.

·         A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt keretében a vállalkozás egy kutatás-fejlesztési projektet valósít meg, melyben 3 részcél kerül kifejlesztésre. Ezek a részcélok, melyek külön-külön is termékek kifejlesztésére szolgálnak a következők:

1.PU kuplung: Ez az innováció a Bervina Kft. által forgalmazott tengelykapcsolók választékának növelésére szolgál. A teljesen fém tengelykapcsolókon kívül eddig kizárólagosan műanyag, illetve szilikon betétes tengelykapcsolók kivitelezése és gyártása volt elérhető a cégnél. Az új fejlesztés egy teljes egészében műanyag tengelykapcsoló kialakítás. A szorítócsavarokon kívül az egész tengelykapcsoló műanyagból lesz, ezáltal a két fém tengely, amelyeket a tengelykapcsoló összeköt, teljes egészében el lesz egymástól szigetelve. Az elektromosságot a tengelykapcsoló nem fogja átvezetni az összekötött felek között. A tengelykapcsoló alkalmazható lesz nyirkos, nedves környezetben is, és ezzel együtt kiegyenlíti a tengelyek közti szög, illetve parallel hibákat. A fordulatszámot szöghiba-mentesen fogja továbbítani az összekapcsolt tengelyek között. Ezenkívül a poliamid anyagból készült tengelykapcsoló ellenáll az oldószereknek és kőolajszármazékoknak is. Sok előnye miatt jelentős piaci kereslet várható a termékre.

2.Fogoldali PAZ: A hajtószíjjakra felragasztott PAZ szövet elsősorban a hajtószíjak élettartamának növelésére szolgál. Megakadályozza a használat során leváló felesleges hajtószíj morzsalék élelmiszerbe való jutását, illetve csökkenti a használat során felmerülő kellemetlen zajterhelést mindemellett növeli a kopásállóságot. A fejlesztésre a megnövekedett vevői igény miatt van szükség. A PAZ szövet közvetlenül a hajtószíj fogoldalára kerül ragasztásra egyedi célgép segítségével.

3. Fólialehúzó fogasszíj speciális perforációval: A Fólialehúzó fogasszíj speciális perforációval termékre főként a csomagolóiparban van szükség. A vákuum nyílás kialakításának fő szempontja, hogy milyen célgépeken alkalmazzák a hajtószíjat tehát a fő szempont lényegében a gép, amin applikálásra kerül a termék. A nyílások szerepe a csomagolási folyamatokban, hogy a gépre helyezett hajtószíjhoz jobban tapadjon a csomagoló anyag, ez gyorsabb és pontosabb működést tesz lehetővé. A nyílások teljesen egyediek, méretben, szögben, mélységben teljesen eltérőek lehetnek, ebből adódóan egy teljesen speciális eljárással alakítjuk ki ezeket a nyílásokat a megkövetelt vevői igények szerint. Cél a legszélesebb választék elérése Európában. A fejlesztés hatására erősödni fog a vállalkozás piaci pozíciója, a kifejlesztésre kerülő termékekből jelentős árbevétel várható.

·         A kedvezményezett neve: BERVINA Hajtástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

·         A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03867

·         A fejlesztés tárgya, célja: A BERVINA Kft. komplex projektjének megvalósítása

·         A szerződött támogatás összege: 79 695 097 Ft

·         A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.06.30.

·         A projekt tartalmának részletes bemutatása:

·         Jelen projekt keretében a vállalkozás egy komplex projektet valósít meg. A fejlesztés egyik fő tétele, mely a projekt keretében kötelezően megvalósítandó tevékenység, hogy beszerzésre kerülnek a gyártó tevékenységhez szükséges gépek, melyek a következők: 1 db MEMMERT UF750 légkeveréses szárítószekrény 2 db NCT TOMILL-160 CNC marógép 1 db JCL-75 YTSM ellenorsós CNC esztergagép A beszerzésre kerülő gépek erőforrás (áram) fogyasztása a piacon elérhető legjobbak közé tartozik. A gépekre a fejlesztendő tevékenységhez van szükség a vállalkozás piaci erősítése céljából. A vállalkozás jelenlegi csarnoka 2016-ban épült, ezt a helyszínt mára kinőtte a BERVINA Kft., ezért a projekt másik célterületét egy új 168 m2-es gyártóépület felépítése adja.

 

Az új csarnok és a beszerzésre kerülő gépek segíteni fognak a vállalkozás árbevételének és bruttó hozzáadott értékének növelésében. A projekt eredményeképpen erősödik a vállalkozás piaci pozíciója, több külföldi megrendelés teljesítésére lesz képes, ezáltal főleg export bevétele keletkezik. A projekt részét képezi még 2 fő munkavállalók angol nyelvi képzése is, mely az export tevékenység miatt szükséges. Az ügyfelekkel a kapcsolattartás angol nyelven megy. Továbbá a projekt keretében üzleti felhő szolgáltatást vesz igénybe a vállalkozás.