Szilikon bevonatú lehúzó-szíjak terjesztési stratégiája – Egyik európai kkv ügyfelünk sikertörténete

Használhatja , mint esettanulmányt . A stratégia azért érdekes, mert sok megrendelést eredményez nagyon rövid idő alatt a  költségek alacsonyan tartása mellett. A kkv  szektorban érdemes egy okos, nagyon egyszerű és átlátható marketing stratégiára koncentrálni, amely így hangzik:

Partnerünk egy olyan országban működik, ahol nagy versengés van a VFFS meghajtó-szíj üzletben  a sok gyártó miatt. Partnerünk korábban olyan  VFFS fogas-szíj gyártóval dolgozott együtt , ahol a minőség és az üzleti kultúra szerény volt .

Mikor létrehozta  saját forgalmazó cégét  saját maga keresett egyedi termékeket , hogy képes legyen a többi cégtől megkülönböztetni magát. Ekkor találkoztunk. Az első látásra megtetszett neki, hogy a Bervina  szilikon bevonatú lehúzó-szíj egyedi, és nagyon jó minőségű. Ezért úgy döntött , hogy  csak ezeknek a lehúzó-szíjaknak a kiemelt színtű forgalmazására  fog koncentrálni.

Azok a szakemberek, akik  VFFS fogas-szíj értékesítésével foglalkoznak,   tisztában vannak  azzal a ténnyel, hogy Európában a legkeresettebb termékek a lynatex borítású  fogas-szíjak , melyek közül a piros  az üzlet 80%-át adja.

Így kezdte partnerünk a tendencia ellenére a terjesztést csak a szilikon termékekre koncentrálva.

Partnerünk  hazájában felkeresett minden egyes szerződéses  csomagolással foglalkozó céget.  Mintának adott két darab sárga terméket- a csomagoló cégnek, ahol kávét, tésztát, chipset vagy más élelmiszert  zacskóba, talpas  zacskóba  csomagolnak. Ezek a cégek VFFS szíjat használnak egy szinkron hajtásrendszerben az egyenlő töltősúly elérése érdekében. A rövidítés, VFFS a töltésrendszer angol megnevezéséből  ered: Vertiacal Fill és Seal szavakból,  arra utalva hogy töltik be vízszintesen az élelmiszert a csomagolóanyagba.

Had hangsúlyozzam még egyszer, hogy csak az élelmiszergyártók, bércsomagolók piacán dolgozott, mellőzve az OEM-eket (gép-gyártókat) ahol a vásárlók nagyon magas követelményeinek kell megfelelni, ugyanakkor  a szerződéses  csomagoló cégeknél tipikus, hogy az árak nagyon alacsonyak, valamint, a gépek folyamatosan 3 műszakban működnek, ezért a lehúzó-szíjak élettartama nagyon rövid.

Először  kiderítette  a csomagológéphez szükséges szíj méretét, térítés mentesen megajándékozta a vásárló jelöltet egy pár szíjjal, hogy kipróbálhassák azokat. Azután nem telefonált, hogy  kérje a teszt eredményét . Elég okos volt ahhoz , hogy várjon.  Működés közben ugyanis kiderült, hogy a termék élettartama  sokkal hosszabb, mint a hagyományos lynatex bevonatú szíjaknak. Több, mint egy év. Még három műszak esetén is.

Így hát csak várt, amíg a csomagolócégek jelentkeztek és árajánlatot kértek. Két éve kapta meg  első megrendeléseit , és most az egyik legjelentősebb szereplője a kicsi, de stabil piaci szegmensnek.

Mi a véleménye erről?

 

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X