Innováció a Bervinában

Hőálló szíjak 100 ° C felett

A normál poliuretán fogasszíj 80-85 ° C mellett állja igazán a hőt, azonban a fogasszíjak, hajtástechnikai termékek piacán, igény mutatkozik a nagyobb nyomatékot tűrő szíjak jelenlétére, ebből a megfontolásból kezdtünk bele a szíjak fejlesztésébe. Olyan fogasszíj fejlesztés az, amit igazán elképzeltünk, melynek eredménye, hogy létezik az a szíj, ami üzemi körülmények között, képes átadni azt a nyomatékot, ami 100 ° C felett is megállja a helyét, ennek megvalósítására ötvözzük a VFFS és FDA szíjakat.

A csomagolóiparban, és a gyógyszeriparban van szükség VFFS szíjakra, melyek olyan higéniai körülmények között kell, hogy helyt álljanak, melyek mérgező termékkel érintkeznek, vagy maguk lehetnek mérgezőek a termékekre nézve, mivel közvetlenül érintkeznek az élelmiszerekkel vagy gyógyszerkészítményekkel. A szíj esetében inyenkor mindkettőnek helye van, a fogaknak és az autóiparban használt FDA rétegre.

Poliuretán öntött szíj lágy réteggel

A fogasszíj átalakítása során a fogaknak ugyanolyan erősnek kell maradniuk, amely ellenáll a kopásnak, míg a hátsó rétegnek lágynak kell maradnia a nagy súrlódási tényező végett,ugyanakkor ellenállónak is kell lennie. A mérnökök általában találkoznak ezzel a problémával, a két réteg összeragasztásakor. Vannak azonban olyan iparágak, ahol a ragasztó használata tilos, például élelmiszeriparban a követelményekben rejlő szabályok között. Ebben  az esetben, egy új innovatív technológia megoldás lehet, amelyben a két öntött réteget együtt öntve lehet elkészíteni, úgy sajtolni, hogy egy rétegű szíj legyen. Ennek következtében a két különböző anyag, mely különböző keménységű anyagok egyevlege, úgy viselkednek, mint, ha egy újonnan képződött anyag, ami már megfelel a különös követelményeknek.

Szilikon szíjak

A fogasszíj szilikonból készül annak érdekében, hogy a hőt képes legyen tolerálni 200 ° C felett is. Ezek a termékek sokkal kisebb dinamikával rendelkeznek, mint a poliuretán fogasszíj, de az átvitel során, egészen extrém a hőállóképességük.

Spirálkuplung

A Bervina Kft. az új technológiájú spirálkuplung fejlesztéséhez a GVOP-3.3.3-05/1.-2005-05-0103/3. jelű pályázat keretében 6.086.272 Ft támogatásban részesült. EASY COUPLING (Patent No.: P0700183)

 

További információért kérjük, keressenek minket bizalommal!

 

Lépjen kapcsolatba velünk

 
Kapcsolat
Terbe Attila
Értékesítési Menedzser
Tóth Dénes
Értékesítési menedzser
+36 1 363-4275
EPTDA Member NIBA MERT-CERT HANNOVER MESSE COMPONENTS
Garantált minőség
SGS
AAA
Kiállítás
Exhibition
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X